SmartPen - Брейнуер

Отиване към съдържанието

Главно меню:

SmartPen

Хардуер > Устройства за въвеждане

Какво е?   Как работи?   За кого е?
Авангардната разработка на цифровата писалка Smartpen на фирма Livescribe променя фундаментално начина, по който хората извличат, получават и обменят информация чрез писалка и хартия.
Цифровата писалка представлява компютър в писалка, който записва всичко, което чувате и пишете. В допълнение компютърът синхронизира аудиозаписа с това, което пишете.
Как работи Smartpen? Стартира се аудиозапис на писалката и се записва поясняваща бележка в тетрадката. След приключване на аудиозаписа е достатъчно само да се докосне с върха на писалката записаната бележка и писалката възпроизвежда аудиоинформацията, свързана с тази бележка. При работа се използва стандартна хартия, върху която са отпечатани специално позиционирани микроточки. На тях се базира патентованата уникална позиционираща система.
Програмата Livescribe Desktop осигурява пренос на информацията от писалката към компютъра на потребителя. Там записите могат да се използват, организират и споделят онлайн и офлайн в различни формати - интерактивни Flash филми или PDF файлове.
Програмата Livescribe ™ Connect осигурявя пренос на информацията (бележки и аудио записи)  директно от хартията или с Livescribe Desktop, бързо и лесно като “рencast”, например по електронната поща, Google Docs ™, Facebook, Evernote ® или на мобилния ви телефон.
Приложни програми - Разработени са десетки приложения в най-различни области - за повишаване на продуктивността при обучение, за разпознаване на ръкописен текст; хартиен таблет, речници, разговорници, за проверка на правопис, калкулатор, музикални – пиано, китара и др.; игри, развлекателни и много др.
Кой използва Smartpen? Основните функционалности, допълнителните приложения, както и наличието на отворена платформа за разработка на приложения правят възможностите за използване на цифровата писалка практически неограничени. Основното й приложение е в областта на образованието.

Smartpen е незаменим помощник на ученици, студенти, учители, преподаватели, директори.

Повече информация Smartpen за прочете тук.

 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню